Asli Jüri Üyeleri

Devrim ÇİMEN
Dr. (Jüri Başkanı)
Mimar, Kentsel Tasarımcı
Kurucu Ortak | Mimar, Dr.
1975 yılında Afyon’da doğdu. 1993 yılında Bornova Anadolu Lisesi’nden, 1998 yılında ise ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. 2001 yılında ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programını kent merkezlerinde yaya ve araç ilişkisi üzerine hazırladığı tez ile bitirdi. Çeşitli dergi ve kitaplarda yazıları basılan ve 2010 yılında ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden “Urban Design Competitions as Discursive Practice in Turkey: 1980-2009” isimli çalışmasıyla doktora ünvanını alan Devrim Çimen’in ulusal ve uluslararası yarışmalara katılımı ve birçok ödülü bulunmaktadır. Profesyonel iş yaşamına 8artı’da devam etmektedir. Bilgi Üniversitesi'nde yarı-zamanlı öğretim üyesidir.
Co-founder | Architect, Dr.

Ferdi AKARSU
Biyolog
Sürdürülebilirlik Uzmanı
1982 yılında Samsun’da doğan Akarsu, yüksek öğrenimini Ege Üniversitesi Biyoloji bölümünde yaptı. Kuşlar hakkında olan yüksek lisans çalışmasını da 2008 yılında yine Ege Üniversitesi’nde tamamladı. Üniversite günlerinde İzmir’in en önemli sulak alanları olan Gediz ve Meles deltalarında çeşitli çalışmalar yürüten Akarsu, maki ve ormanlık alanları da içeren çok sayıda araştırmayı da İzmir ve çevresindeki doğal alanlarda yürüttü. 2007-2010 yılları arasında Doğa Derneği’nde (Birdlife Turkey) çeşitli görevler alan Akarsu, 2011 yılından itibaren UNDP ve FAO gibi uluslararası ve ulusal çok sayıda kurum ve kuruluşa, çevresel ve sektörel sürdürülebilirliğe yönelik olmak üzere danışmanlık hizmeti sundu. Özellikle sürdürülebilir turizm konusunda çok sayıda çalışmanın içinde yer aldı. 2013 yılından günümüze değin, Dünya Turna Vakfı’nın (ICF) Türkiye ve Orta Doğu Araştırma Sorumlusu ve IUCN Turna Uzman Grubu’nda (Crane Specialist Group) uzman olarak görev yapan Akarsu, Orta Doğu ve Aşağı Kafkaslar Turna Araştırma Grubu’nda kurucu uzman üyelerden biri. Turnalar ve biyo-kültürel özelliklerine yönelik kitabı 2013 yılında yayınlandı. 15 yıldır Atlas Dergisi’ne yazmakta olan Akarsu’nun, bu süreçte Magma, National Geographic gibi dergilerde ve basında da çok sayıda makalesi yayınlandı. Günümüzde de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde sürdürülebilirlik konusunda çalışmalarına devam ediyor.

Deniz ASLAN
Peyzaj Tasarımcısı
Y.Mimar
Y.Mimar, Peyzaj Tasarımcısı
1964 Yılında İstanbul'da doğdu, 1986 Yılında İ.T.Ü. Mimarlık Fakültesinden Mimar olarak mezun oldu. 1989 Yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Planlama Programında Yüksek Lisans eğitimini tamamlayarak Yüksek Mimar – Peyzaj Mimarı unvanı aldı. 2000 Yılında İ.T.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Bina Bilgisi Doktora Programını bitirerek Doktor unvanı, 2018 Yılında Doçent unvanı aldı.
1989-2017 Yılları arasında İTÜ Mimarlık Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak görev yapmış olan Deniz Aslan, Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı alanında Ulusal ve Uluslararası projelere katılmış, birçok yarışmada ödül kazanmış, tasarımları Ulusal ve Uluslararası birçok dergide yayınlanmıştır.
Ulusal ve Uluslararası akademik çalışmalarda ve yarışmalarda da jüri üyesi olarak yer alan Deniz Aslan Ds Mimarlık Şirketi kurucu ortağıdır.

Sunay ERDEM
Peyzaj Mimarı
Kentsel Tasarımcı
Peyzaj Mimarı, Kentsel Tasarımcı
1971'de Bulgaristan'ın Şumnu şehrinde doğdu. 1989'da Türkiye'ye göç etti. 1995 yılında Ankara Üniversitesi'nden Peyzaj Mimarı olarak mezun oldu.
Sunay Erdem yurtiçi ve yurtdışında, birçok kentsel tasarım projeleri gerçekleştirdi. Reykjavik, Vancouver, La Spezia, Riverton, Orlando, New York, San Francisco, Musul ve Nogales'te açılan uluslararası mimarlık yarışmalarında birincilik ödülleri aldı. Geliştirdiği ve ödül aldığı projelerin çoğu özellikle Dünya genelinde 19. yüzyıdan kalma atıl endüstriyel limanlar, sanayi bölgeleri ve benzer işlevini yitirmiş kentsel alanların dönüşümü ve kentlere kazandırılması. Erdem, 5 kıtada, 50'den fazla ülkede bu konularda projeler geliştirip 60'tan fazla ödül almıştır. Günümüzde geleneksel olan serbest el çizimlerini kullanmaya devam eden az sayıda tasarımcılardan birisi olan Sunay Erdem'in 1992-2020 yılları arasında 1000'e yakın çizdiği serbest el perspektifleri bulunmaktadır. American Institiute of Architects (AIA) Philadelphia Chapter tarafından düzenlenen Sketch Showdown Yarışmasında suluboya eskizi birinci seçildi. El çizimleri dünyaca ünlü mimarların yer aldığı New York Sketch 2013 sergisinde de sergilendi. Türkiye'de TMMOB Mimarlar Odası tarafından bir Peyzaj Mimarına ilk defa verilen Ulusal Mimarlık Ödülü'nü 2010 Ulusal Mimarlık Sergisinde, Fikir Sunumu Dalı Ödülü ile aldı. Sunay Erdem Peyzaj Mimarları Odası tarafından verilen ve 2009, 2010, 2013 ve 2018 yılı, Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri sahibidir.

Hayriye EŞBAH TUNÇAY
Prof. Dr.
Peyzaj Mimarı, Çevre Tasarımcısı
Doğa ve insan ilişkisinin sağlığı ve dengesi odağında tasarımlar geliştiren bir peyzaj mimarıdır. Kentsel, kırsal, tarihi ve kültürel her tür alanın ekolojik restorasyonu ve tasarımı üzerine projeler geliştirir. 1990 yılında Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünden mezun olduktan sonra 1993-2001 yılları arasında A.B.D.'de Arizona eyaletinde Çevre Tasarımı üzerine hem Mastır ve Doktora çalışmalarını tamamlamıştır, hem de profesyonel anlamda konut/ticaret, kampus ve kentsel ölçekte projelerde yer almıştır. 2001-2007 yılları arasında Adnan Menderes Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmış peyzaj ekolojisi ve tasarıma yansımaları konusunda Tübitak ve Avrupa Birliği destekli projeler yürütmüştür. 2007 yılından bu güne kadar İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı bölümünde öğretim üyesi ve 2011 yılından itibaren de bölüm başkanı olarak görev yapmaktadır. Peyzaj ve kent ekolojisi, ekolojik planlama ve kentsel tasarım konularında basılmış sayısız makaleleri ve almış olduğu atıfları, akademik ve profesyonel platformlarda yapmış olduğu pek çok sunumları, kentsel ve kırsal ölçekte geliştirdiği geniş yelpazede profesyonel projeleri ve ayrıca çeşitli ulusal ve uluslararası tasarım yarışmalarında jüri üyelikleri ve almış olduğu ödülleri mevcuttur.

Arda İNCEOĞLU
Prof. Dr.
Mimar
Arda İnceoğlu İTÜ’den 1989 yılında birincilikle mezun oldu. Charles Correa’nın Mumbai ofisinde çalıştı. Yüksek lisans eğitimini Fulbright bursu ile North Carolina State University College of Design’da tamamlarken AIA okul madalyasını kazandı. Doktora derecesini 1999 yılında İTÜ’den aldı. 1992 – 2013 arasında İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde; 2001-2002 ve 2013-2014 arasında NCSU’da öğretim üyesi olarak mimari tasarım stüdyoları ve mimarlık kuramı dersleri verdi. 2000 yılında Doçent, 2012 yılında Profesör ünvanlarını aldı. 2014’den beri kurucu Dekan olarak MEF Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinden görev yapmaktadır. MEF FADA’da Tasarla ve Yap! Programının geliştirilmesinde ve uygulanmasında çalıştı. Mimarlık eğitimi ve araştırmalarının yanında mimarlık meslek pratiğini de sürdürdü. Uygulanmış projeleri arasında Pamukkale Tenis Kulübü (Deniz Aslan ile); Müşkülüm Çiftliği ve Tekfen Yalıkavak Evleri (İpek Yürekli ve Trafo Mimarlar ile); İTÜ Beylerbeyi İlköğretim ilkokulu (İpek Yürekli ve Trafo Mimarlar ile) sayılabilir. Ödül aldığı çok sayıdaki mimari ve kentsel tasarım yarışması arasında 2012 yılındaki Göbeklitepe arkeolojik alanı için yapılan uluslararası yarışmadaki 2. Ödül; UIA 2005 Kongresi kentsel tasarım yarışması 3. Ödül ve Balıkesir Çamlık Kentsel Tasarım Yarışması’ndaki 1. Ödül sayılabilir. 2002 yılında İpek Yürekli, Deniz Aslan, Cem Altun ve Sevim Aslan ile birlikte tasarladıkları ABS Genel Müdürlük projesi ile Ulusal Mimarlık Ödülünü kazanmıştır.

Koray VELİBEYOĞLU
Doç. Dr. IYTE
Şehir Plancısı
Dr. Velibeyoğlu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde öğretim üyesidir. Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde, yüksek lisans ve doktorasını ise İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde tamamlamıştır. ODTÜ-Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ile Avustralya'da Griffith Üniversitesi- Kentsel Araştırmalar Merkezi'nde doktora sonrası araştırma projelerinde yer almıştır.
Güncel araştırma konuları içinde kentsel tasarım teorisi ve pratiği, bilgi yönetimi, varlık-odaklı yerel kalkınma, doğa-esaslı çözümler ve akıllı şehirler bulunmaktadır. Bilgiye-dayalı kentsel gelişme, yaratıcı kentsel bölgeler ve varlık-odaklı yerel kalkınma alanlarında uygulamalı çalışmaları, kitap editörlüğü ve eserleri bulunmaktadır. Yakın zamanda Avrupa Birliği UFUK 2020 Programı kapsamında desteklenen UrbanGreenUP ve RURITAGE başlıklı projelerde İYTE proje yöneticisi görevi üstlenen Dr. Velibeyoğlu’na korayvelibeyoglu@iyte.edu.tr adresinden ulaşılabilir.
Danışman Jüri Üyeleri

Eser ATAK
Şehir Plancısı
İ.B.B. Genel Sekreter Yardımcısı
1995 yılında Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun oldu. 11 yıl Başbakanlık Özürlüler İdaresinde uzman olarak çalıştı. Ankara Çankaya ve İzmir Konak Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı yaptı. 2019 Mayıs ayından bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapıyor.
Profesyonel iş dışında TMMOB Şehir Plancıları Odasında 2002-2008 yılları arasında Ankara Şube Yazman üyeliği, Şube Başkanı ve Oda Onur Kurulu üyesi olarak görev yaptı.
İlgi ve uzmanlık alanları yerel yönetimler, kent siyaseti, kentsel ulaşım, erişilebilirlik, yaya hakları ve şehir planlama üzerinedir
Alper BABA
Prof. Dr.
Jeoloji Mühendisi
1992 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Müh. Mim. Fak. Jeoloji Mühendisliği Bölümü Lisansını, 1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı Yüksek Lisansını, 2000 yılında ise aynı üniversitede doktora eğitimini tamamladı. 2001 yılında Yardımcı Doçent Doktor, 2006 yılında ise Doçent Doktor olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Müh-Mim. Fak. Jeoloji Mühendisliği Bölümünde görev yaptı. 2003 yılında Birleşmiş Milletler Üniversitesi (İzlanda), Jeotermal Enerji Programında ve 2005 yılında Wayne State Üniversitesi (USA), İnşaat ve Çevre Müh. Bölümü araştırmacı olarak bulundu. 2009-2013 yılları arasında ise İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünde Doçent olarak görev aldı. 2012 yılında Toronto Üniversitesi (Kanada), Çevre Bilimleri Bölümünde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 2012-2013 yıllarında İzmir Ekonomi Üniversitesi, Sürdürülebilir Enerji Bölümünde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2013 yılından bu yana, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünde Profesör Doktor olarak çalışmaktadır.

Onur DEMİRCİ
Genel Müdür Yardımcısı
İZSU

Zeliha DEMİREL
Şehir Plancısı
İ.B.B. İmar ve Şehircilik Daire Başkanı
Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden 1987 yılında mezun olmuştur. İzmir Büyükşehir Belediyesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Deniz GÜNER
Prof. Dr.
Mimar
1971 yılında İzmir’de doğan Güner, 1992 yılında YTÜ’nden mezun olduktan sonra aynı okuldan 1995 yılında Yüksek Lisans derecesini, 2003 yılında ise doktora unvanını İYTE’nden almıştır. Halen DEÜ Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Docomomo-TR’nin kurucu ekibinde yer alan Güner, İzmirDeniz Kıyı Tasarım Projesi’nin “Alsancak Limanı-Bayraklı-Turan” kesiminin tasarım ve uygulamasını yapan proje ekibinde yer almıştır. Aynı zamanda, İzmir Tarih Projesi kapsamında “Anafartalar Caddesi 2 Etap ve 1 Halka Konut Dokusunun Bir Bölümünün Operasyon Planına Yönelik Ön Projelendirmesi”ni, aynı proje ekibi ile “Tilkilik-806 Sokak (Patlıcanlı Yokuşu) Odağında Kentsel Sağlıklaştırma Projesi”ni gerçekleştirmiştir.
Proje ekibinde yer aldığı tasarım grubu ile birincilik ödülü kazanarak uygulamasını gerçekleştirdiği OİB Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi (2009), Özel İ.A.O.S.B. Nuri Atik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin (2012) yanı sıra ulusal mimarlık yarışmalarında ekip olarak kazandığı çeşitli ödülleri de bulunmaktadır: Denizli Hükümet Konağı Mimari Projesi ve Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Yarışması (2009), Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Proje Yarışması (2015), Konak Belediyesi Hizmet Binası ve Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Mimari Proje Yarışması (2015).
Yazarlarından biri olduğu VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi 1 / Ticari Yapılar; VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi 2 / Turizm ve Rekreasyon Yapıları; Architecture in Turkey around 2000; Issues in Discourse and Practice”; Mimari Korumada Güncel Konular; Dolmabahçe: Mekânın Hafızası; İzmir Kültürpark’ın Anımsa(ma)dıkları: Temsiller / Mekânlar / Aktörler adlı kitapların dışında, İzmirSMD 2003-2018; VitrA ile İzmir Merkezli Çağdaş Mimarlık Pratikleri; Bezirhane’de Birikenler; Tasarımcıların Gözünden Kapadokya: İzlenimler, Hayaller, Eleştiriler ve İzmir Mimarlık Rehberi 2005 kitaplarının editörlüğünü, “İzmir Mimarlığı”; “Kent ve Mimarlık-İzmir” ve “İzmirSMD 2003-2018; VitrA ile İzmir Merkezli Çağdaş Mimarlık Pratikleri” sergilerinin de küratörlüğünü yapmıştır.

Serdar ŞENOL
Doç. Dr.
Biyolog
1976 yılında İzmir de doğdu. İlk orta öğrenimini İzmir de tamamladı. 1992 yılında İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümünde yüksek öğrenimine başladı. 1996 yılında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalın dan mezun olarak, lisans öğrenimini tamamladı. 1997 yılında aynı bölümde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 2006 yılında Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünden Dr. unvanı alarak lisansüstü eğitimini tamamladı. 2012 yılında bitki sistematiği alanında Doçent unvanını aldı. Biyolojik çeşitlilik, habitat çeşitliliği ve koruma biyolojisi bağlamında çok sayıda ulusal ve uluslararası projede yürütücü ve araştırmacı olarak görev aldı. Halen Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümün de öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Hasan TOPAL
Mimar
1980 yılında Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. 1980- 1989 Yılları arasında serbest mimarlık, 1989-1999 yılları arasında Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreterliği, 1999-2008 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Planlamadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı, 2008-2016 yılları arasında Mimarlar odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2016-2017 yılları arasında Mimarlar Odası Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Çok sayıda Mimarlık ve Kentsel Tasarım Yarışmalarında Asli ve Danışman Jüri üyesi olarak görev aldı. Mimarlık, Kent Planlaması, İzmir Kent tarihi, Tarihsel Kültürel Miras, Doğal Kültürel Çevre ve Koruma konularında mesleki çalışmalarını sürdürüyor.
Yedek Jüri Üyeleri

Azime TEZER
Prof. Dr.
Şehir Plancısı
Azime Tezer, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde profesör olarak görevlidir. Araştırmaları; ekolojik kentsel planlama politikaları, arazi kullanımı ve ulaşım etkileşimim, kentsel alanlarda biyolojik çeşitlilik yönetimi, yerleşmelerde doğal tehlikelere dayalı risk azaltma araç ve teknikleri, ekosistem hizmetlerinin mekânsal planlamaya entegrasyonu ve ekoloji-duyarlı su havzası yönetimi modellemesi konularına odaklanmaktadır.
1993 yılında Doktora çalışmaları için New South Wales Üniversitesi, inşaat mühendisliği, Ulaştırma Bölümü, Sidney-Avustralya’da yedi ay araştırmacı olarak ve 2003-2005 yılları arasında iki yıl boyunca University of Massachusetts Amsherst’de, Ekolojik Şehirler Projesi kapsamında UNESCO’nun Keizo Obuchi araştırma bursu ile İTÜ uzun süreli araştırma bursu desteği ile misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur. 1999 Marmara depremlerinden sonra ITU-ABD Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA) ortaklığı ile geliştirilen ACHIEVE Projesi’nde görev almış ve 2000-2001 yılları arasında ulusal ve yerel düzeyde hükümet yetkilileri, afet ve acil durum yönetimi personeli, özel sektör ve kamuoyu bilinçlendirme amaçlı eğitmen eğitimi programında görev almıştır. 2001-2003 yılları arasında ABD’de FEMA tarafından yürütülen sertifika programları ile 2006’da Japonya’da JICA tarafından yürütülen Afet Risk Azaltma Eğitim Kursuna katılmıştır. Bu kurslardan sonra afet riski azaltma planlamasında ulusal ve yerel düzeyde yürütülen eğitim, planlama ve kapasite geliştirme amaçlı pek çok projede aktif olarak görev almıştır. Lisans ve lisansüstü düzeydeki eğitim faaliyetleri kapsamında da, 2006 yılından beri İTÜ’de kentsel planlama ve afet yönetimi programlarında lisans ve yüksek lisans dersleriyle ilgili kentsel dayanıklılık ve doğal tehlikelere dayalı risk azaltma konularında dersler yürütmektedir.

Emine MALKOÇ TRUE
Doç. Dr.
Peyzaj Mimarı
1975 yılında İzmir’de doğdu. 1994 yılında girdiği Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden 1998 yılında mezun oldu ve ‘Peyzaj Mimarı’ ünvanını aldı. Yine aynı üniversiteden 2002 yılında “Peyzaj Yüksek Mimarı”, 2008 yılında ‘Kamusal Dış Mekanlarda Kullanım Sürecinde Değerlendirme (KSD): İzmir Konak Meydanı ve Yakın Çevresi Örneği’’ ile başlıklı çalışması ile “Doktor” ünvanını almıştır.
Akademik yaşamına, 02.01.2000 tarihinde Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde “Araştırma Görevlisi” olarak başlayan Malkoç True, halen aynı bölümde “Öğretim Üyesi” olarak görev yapmaktadır.
Öğrencilik günlerinden itibaren Peyzaj Mimarları Odası çalışmaları ile yakından ilgilenmiş, 5. ve 6. dönem “İzmir Şube Asil Yönetim Kurulu Üyeliği” yapmıştır.
Kamusal mekanlar, kıyı bölgeleri, mekan kalitesi ve performansı, kullanıcı memnuniyeti, kullanım sürecinde değerlendirme, engelsiz tasarım, ve çevre psikolojisi konularında yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış çeşitli akademik çalışmaları bulunmaktadır.
Çalışma konularıyla ilişkili olarak, ulusal ve uluslararası ölçekte, çeşitli workshop, seminer, kongre vb. etkinliklere katılmış, planlama – tasarım proje stüdyosu yürütmüş ayrıca birçok proje yarışmalarında jüri üyelikleri yapmış olan Malkoç True, 10.06.2013 tarihinden bugüne “Bölüm Başkan Yardımcısı” olarak idari görevini sürdürmektedir.

Hakan Tüzün ŞENGÜN
Dr.
Mimar
1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık
Fakültesi’nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından, 1999 yılında Prof. Dr. Afife Batur danışmanlığında Mimarlık Tarihi Ana Bilim Dalında yüksek lisans tezini tamamladı. Han Tümertekin ile çalıştığı dönemde B2 Evi (Aga Khan Ödülü 2004), ATK Lojmanları, Çatalhöyük Müze ve Ziyaretçi Merkezi gibi projelerin tasarım ekiplerinde yer aldı. 1997 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nde göreve başladı. 2004 yılında Arkitera Mimarlık Festivali "Açık Charrette" birincilik ödülü kapsamında New York’ta gerçekleşen "Global Architect and Media Event" organizasyonuna katıldı. DOMUS dergisinin Ryugyong Oteli’nin fonksiyonel olarak yeniden tanımlanması için gerçekleştirdiği fikir yarışmasında ZEPPELINIZED önerisi 893 sayılı DOMUS kapağı olarak basıldı (2006). Aynı yıl “EV: Bir Yerleşme Müzakeresi” mimarlık sergisinde katılımcı ve tasarımcı olarak çalıştı. Hou Hanru'nun küratörlüğünü yaptığı 10. İstanbul Bienali kapsamında INNOCENTACT grubu ile Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde atölyeler, tartışma serileri ve bir de gazete yayını gerçekleştirdi (2007). 2010 yılında kamusal mekânda küçük ölçekli müdahaleler üzerine pek çok atölye gerçekleştirdiği ve XII. Ulusal Mimarlık Ödülleri Mimarlığa Katkı Dalı Ödülünü alan İMKANMEKÂN grubu ile aynı yıl “İmkanmekan: Kamusal Mekânda Küçük Ölçekli Müdahaleler” kitabını yayımladı. Pek çok ulusal ve uluslararası yarışmada ödüller kazandı. 2017 yılında mimarlık ve peyzaj arayüzü üzerine proje, yayın ve araştırma yapan PARCH'ı kurdu. İstanbul Teknik Üniveristesi Mimarlık Fakültesi Mimari Tasarım programında "SOKAK PAZARININ POETİKASI: Geçici Yapının Zamansallığı Üzerine Fenomenolojik Bir İnceleme" adlı çalışması ile doktorasını tamamladı. Halen İstanbul Teknik Üniveristesi Mimarlık Fakültesinde çalışmaktadır.

Necati UYAR
Şehir Plancısı
Necati Uyar; 1985 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun oldu. 1992 yılından bu yana kurucu ortağı olduğu Egeplan Planlama Ltd. Şti. bünyesinde, ülke genelinde çok sayıda kentte çevre düzeni planı, nazım imar planı ve uygulama imar planı çalışmaları ile kentsel tasarım projeleri hazırladı.
1996-2002 yılları arasında 3 dönem ve 2010-2014 yılları arasında iki dönem Şehir Plancıları Odası yönetim kurulu üyesi, oda genel başkanı olarak görev üstlendi. 2014-2015 yıllarında TMMOB Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.
İzmir II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeliklerinin yanı sıra, ülke genelinde çok sayıda kentsel sit alanı ve arkeolojik sit alanı için koruma amaçlı planlama çalışmalarında plan müellifi olarak yer aldı. Antik kent ve tabiat anıtı alanlarında gerçekleştirdiği ‘Yönetim Planı’ çalışmalarının yanı sıra, ülkemizin önemli milli park alanları için hazırlanan ‘Uzun Devreli Gelişme Planı’ çalışmalarını yürüttü.
Şehir Plancıları Odası tarafından düzenlenen Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü yarışması ile Manisa Belediyesi, Selçuk Belediyesi ve Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen kentsel tasarım ve mimari proje yarışmalarında jüri üyeliği yaptı. Çok sayıda mesleki yayında yer alan makalelerin yanı sıra, Evrensel Gazetesi’nde sekiz yıl süre ile haftalık ‘Kent Yazıları’ köşesini hazırladı.
Raportörler

Duygu ARAL
Y. Mimar
Duygu Aral lisans eğitimini 2006 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümünde tamamladı. 2006-2012 yılları arasında mimari tasarım ekiplerinde görev aldı ve eş zamanlı olarak mimari proje yarışmalarına katıldı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü’nde yürüttüğü ‘Yapılarda Çevresel Yaşam Döngü Değerlendirmesi (LCA)’ konulu yüksek lisans çalışmasını 2012 yılında tamamlayarak sürdürülebilir yapılar, çevre ve bağlam ekseninde yoğunlaştırdığı mesleki pratiğini 2014 yılından bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi Projeler Şube Müdürlüğü bünyesinde kamusal mekan ve sürdürülebilir kentsel stratejiler odağında sürdürmektedir.

Aylin GÖKNUR
Mimar
1992’de Bornova Anadolu Lisesi, 1996’da ODTÜ Mimarlık Bölümünden mezun oldu. 1996-2000 arası Azan Kozbe Mimarlık Ofisi ve Çimentaş Gazbeton AR-GE Bölümünde çalıştı. 2000-2002 arasında Tevfik Tozkoparan Mimarlık Ofisinde “Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi – AASSM” uygulama projeleri, “İzmir Liman Bölgesi Kentsel Tasarım Uluslararası Fikir Yarışması” ve “Ankara Büyükşehir Belediye Sarayı ile Sosyal-Ticari Tesisleri Mimarlık-Mühendislik ve Kentsel Tasarım Yarışması” işlerinde yer aldı. 2004-2014 yıllarında TESCO’ nun Türkiye merkezinde Yatırım ve İnşaat Departmanı / Planlama ve Tasarım Müdürü olarak görev yaptı. 2014’ten beri İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım ve Kent Estetiği Müdürlüğü “İzmirdeniz” ekibinde ağırlıklı olarak Karşıyaka bölgesi kıyı projelerinin tasarım, uygulama ve proje yönetimi alanında çalışmalarını sürdürmektedir.

Ebru KANDİLCİ KÖRAN
Y. Mimar
1996 yılında Dokuz Eylül Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. 1999 yılında ise İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesinde Mimari Tasarımda Yaratıcılık ve Ulusal Mimarlık Yarışmaları üstüne yürüttüğü tezi ile Yüksek Lisansını tamamladı. Öğrencilik yılları olan 1992 senesinden bu yana çok farklı alanlarda uzmanlaşmış mimarlık ofislerinde mesleki deneyimini, tasarım ve uygulama pratiğini geliştirme çabası içinde oldu. 2010 senesinde kendi mimarlık ofisini kurarak doğa ve tarihi zenginlikleri koruma esaslı mesleki tasarım çalışmalarına devam etti, proje yarışmalarına katıldı. Doğaya sahip çıkan tasarım odaklı mimari etkinliğine 2006 senesinden beri İzmir Büyükşehir Belediyesinde devam etmektedir.
Raportör Yardımcıları

Tutku AYTÜRK
Y. Mimar
1989 yılında İzmir’de doğan Tutku (Ay) Aytürk, lise eğitimini Bornova Anadolu Lisesinde tamamlamış ve 2012 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun olmuştur. Eski eserlerin korunması ve restorasyonu alanında çeşitli mimarlık ofislerinde çalışmıştır. Belgeleme ve üç boyutlu yersel lazer tarama konusunda uzmanlaşarak ülke çapında endüstri yapıları, dini yapılar, su yapıları, konut yapıları, ve çeşitli kamusal yapılar gibi pek çok tarihi eserin belgeleme çalışmasında yer almıştır. Yüksek lisans tezini Kentsel Yenileme alanında, tarihi alanlardaki yenileme çalışmalarında lazer tarayıcıların kullanımı konusunda hazırlamış olup, 2015 yılından beri İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğünde mimar olarak görev yapmaktadır. “İzmir Tarih Projesi” ve İzmir kent sınırları içindeki kültürel mirasın korunması ve yenilenmesi kapsamında çalışmalarını sürdürmektedir.

Efe ÖNER
Y. Mimar
Efe Öner 2006 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. 2008 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans programını tamamlayarak Yüksek Mimar ünvanını aldı. Çalışmalarına 2008 yılında İstanbul’da Tabanlıoğlu Mimarlık Ofisinde başladı.
2008-2013 yılları arasında büyük ölçekli alışveriş merkezi, konut ve otel projelerinde çalıştı. 2013 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığında görev yapmaya başladı ve Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Alanı Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışmasında raportör olarak görev aldı. Dönüşüm alanlarının projelendirme ve yapım işleri konusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Aynı zamanda İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mimarlık
anabilim dalında doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Can TUNÇOK
Mimar
2010 yılında Bornova Anadolu Lisesi, 2015 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun olmuştur. Algoritmik Tasarım ve Bilgisayar Temelli Tasarım konularında çalışmıştır.
2016 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Projeler Şube Müdürlüğü’nde görev yapmaya başlamıştır. Aynı sene “Bornova Evka 3 Sosyal Merkez Ve Aktarma İstasyonu Mi̇mari̇ Proje Yarışması” raportör yardımcılığı yapmıştır.

Bayram Barış YURDAKUL
Şehir Plancısı
1983 yılında İzmir'de doğmuştur. Lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesinde tamamlamış ve 2006 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun olmuştur. 2007 yılından beri İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığında şehir plancısı olarak görev yapmaktadır.